The Clearwater House / Seshimo Architects + Peter Hahn Associates

first_img The Clearwater House / Seshimo Architects + Peter Hahn Associates CopyAbout this officeSeshimo ArchitectsOfficeFollowPeter Hahn AssociatesOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesNisekoJapanPublished on December 01, 2017Cite: “The Clearwater House / Seshimo Architects + Peter Hahn Associates” 30 Nov 2017. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogShowerhansgroheShowers – Croma SelectGlass3MGlass Finish – FASARA™ GradationPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesWall / Ceiling LightsCocowebLighting – Blackspot LED Barn LightUrban ApplicationsIsland Exterior FabricatorsPublic Safety Answering Center II Envelope SystemCeilingsSculptformTimber Batten Ceiling in All Souls ChapelHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH 5 + PH 5 MiniGlazedGrespaniaWall Tiles – Porto PetroThermalSchöckInsulation – Isokorb® Concrete to SteelCeramicsTerrealTerracotta Baguettes in Vork CenterCompositesLamitechPlastic facades PanelexCarpetsHalcyon LakeCarpet – Nobsa GreyMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Projects 2017 “COPY” The Clearwater House / Seshimo Architects + Peter Hahn AssociatesSave this projectSaveThe Clearwater House / Seshimo Architects + Peter Hahn Associates Japan Photographs:  Junji Kojima / 45gPhotography, Aaron Jamieson Manufacturers Brands with products used in this architecture project Mechanical Engineer: Academic “COPY” Nisade Area:  665 m² Year Completion year of this architecture project Photographs ArchDaily CopyHouses•Niseko, Japan Year:  Manufacturers: AD WORLD, Poggenpohl, Sakura Shop Structural Engineer: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884555/the-clearwater-house-seshimo-architects-plus-peter-hahn-associates Clipboard Houses Project Management: Save this picture!© Junji Kojima / 45gPhotography+ 36 Share Art Coordination:Art Front GallerySite Area:1,046.08 m2Building Area:342.01 m2City:NisekoCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Junji Kojima / 45gPhotographyRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensWoodAccoyaAccoya® Cladding, Siding & FacadesWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityWoodBruagBalcony BalustradesText description provided by the architects. This vacation home on Japan’s northernmost island of Hokkaido sits on a bluff with a view of Mt. Yotei (also called Ezo Fuji for its resemblance to Mt. Fuji), overlooking a river that meanders slowly along the base of the mountain. The structure cantilevers out over the bluff as if to float amidst the surrounding nature. Its name, The Clearwater, is derived from the pure snowmelt from Mt. Yotei that flows in the river below.Save this picture!© Aaron JamiesonThree rectangular forms support one another in alternating layers, which are clearly organized in the following manner: The lowest level containing a “wellness area,” the middle level (the ground floor) the public domain of the house, and the uppermost level (the second floor) private bedrooms. There are two master bedrooms, each with its own view of either Mt. Yotei or Mt. Annupuri.Save this picture!© Junji Kojima / 45gPhotographySave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Aaron JamiesonUpon approach, the façade seems closed. It offers privacy from the street and neighboring properties, but also offers an element of surprise as the building completely opens to the landscape on the other side: taking in panoramic views of Niseko area.Save this picture!© Junji Kojima / 45gPhotographyThe grand staircase provides views of the forest at different levels as the guests move between the floors, and is designed to serve as a symbolic, sculptural element. The minimalist exterior contrasts with the abundant use of natural wood and stone interior finishes, which together with the generously dimensioned furniture provide maximum comfort inside.Save this picture!© Junji Kojima / 45gPhotographyAltogether, the building provides an environment that is simultaneously a luxurious celebration of the client’s many accomplishments, and a warm, casual, cabin-like space for both physical and mental relaxation with family and friends.Save this picture!© Junji Kojima / 45gPhotographyProject gallerySee allShow lessPemulung House / IBUKUSelected ProjectsBlue Bottle Coffee Sangenjaya Cafe / Schemata ArchitectsSelected Projects Share Kozo Keikaku Sekkeishitsu ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/884555/the-clearwater-house-seshimo-architects-plus-peter-hahn-associates Clipboard Architects: Peter Hahn Associates, Seshimo Architects Area Area of this architecture projectlast_img