K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office

first_img “COPY” Houses CopyAbout this officeTadashi Suga Architects OfficeOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesToyonakaJapanPublished on September 10, 2015Cite: “K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office” 09 Sep 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Cross HairlinePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®SinksThe Splash LabTrough Sink – Monolith A SeriesSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Helmkehof Cultural CenterBathroom AccessoriesBradley Corporation USAWashroom AccessoriesConcrete FloorsSikaDecorative Floor CoatingsMetal PanelsSherwin-Williams Coil CoatingsFluropon® Coating in Thaden SchoolWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for Partition WallsMineral / Organic PaintsKEIMMineral Wood Stain – Lignosil®-VeranoDoorsdormakabaEntrance Doors – MAGNEOSinksECOPIXELWashbasin – Light Basin LTBMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Area:  315 m² Area:  315 m² Photographs Photographs:  Yoshiharu Matsumura Construction: ArchDaily K’s Residence / Tadashi Suga Architects Office Projects Hirota Kensetsu co.ltd. Architects: Tadashi Suga Architects Office Area Area of this architecture project Design Team:Tadashi Suga Architects OfficeArchitects In Charge:Tadashi Suga, Atsuo OkishioCity:ToyonakaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Yoshiharu MatsumuraRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20Enclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsDoorsSolarluxBi-Folding Doors – EcolineText description provided by the architects. The site is located in small top of the plateau on the suburbs. The client demande dan atelier, a workspace function separately from a residence department. He retired early and he wanted to fully spend the time for hobbies in his home.Save this picture!© Yoshiharu MatsumuraWe placed the first floor in the road side of the site and then placed the second floor in the depths side. It is a courtyard-shaped plan. This form can get lighting effectively from the outside space into the building’s center and it was effective for the ventilation.Save this picture!© Yoshiharu MatsumuraThe sense of oppression to those who pass in the building has been softened by a continuing wood wall of red Cedar along the road. An external sash and the louver in the exterior stairway also adopted a wooden sash and the uniformity of the facade. We had to secure the area of the play garden because we had assumed the plan of the courtyard type on a small site.Save this picture!First Floor PlanBecause an area was short only in a courtyard, we did piloti space and the roof of the one-storied house part with a garden and acted for the security of the amusement place of children. The piloti can make the playground of shade that defends kindergarteners from severe sunlight at the summer time. It is used as a place of the rest. In addition, it is possible to play even rainy day.Save this picture!© Yoshiharu MatsumuraSave this picture!Detail Section 2Save this picture!© Yoshiharu MatsumuraThe rooftop garden locates it to surround the courtyard. Openness is high because 2F passage is consecutive sash. An activity each other can be seen from both the first floor and the second floor passages. The garden adopted artificial turf to facilitate management.Children run around in the garden in length and breadth inexhaustibility barefoot.Save this picture!© Yoshiharu MatsumuraBecause children who sometimes run in the rooftop garden can look from a road, the atmosphere of the garden reaches it outside. Because we had a plan around a courtyard, we thought it to want to do it for the plan that could go around the garden. There is not a dead end and the corridor spreading out forever is a way of the adventure for children and, as various discovery, a place of the encounters, the whole building hangs time in the active space and develops.Save this picture!© Yoshiharu MatsumuraProject gallerySee allShow lessBAUZIUM / Kim In-cheurl + ArchiumSelected ProjectsLecture: Sergei Tchoban: Drawing a Museum of Drawings at the Cornell UniversityEvent Share Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773306/ks-residence-tadashi-suga-architects-office Clipboard CopyHouses•Toyonaka, Japan Save this picture!© Yoshiharu Matsumura+ 31 Share K’s Residence / Tadashi Suga Architects OfficeSave this projectSaveK’s Residence / Tadashi Suga Architects Office “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/773306/ks-residence-tadashi-suga-architects-office Clipboardlast_img read more

Read More »